Så här god mat får man på vår månatliga träff!

Nu har vi haft vår första månatliga träff för alla som ska bo på Lagnö Bo och är intresserade av att delta i vår verksamhet. Vi kommer i fortsättningen ses varje första söndag i ny månad.

Denna gång har vi målat panelbräder – gula bräder till entrén. Vi har också kikat lite på hur bygget framskrider, tittat på ritningar och samtalat om livet. Målningen fortsätter under veckorna så hör av er om ni har möjlighet att hjälpa till.

Än så länge är det arbetet med grunden som pågår. Det grävs ur för att det ska fyllas grus och isoleringen. Isoleringen består av cellglas. På det gjuts grundplattan. Sen ska stommen upp, så att det blir tak över det hela och arbetet kan fortsätta under vintern. I den vevan ska våra panelbräder upp, för att sedan målas en gång till på plats.

Samtidigt som detta pågår har vi täta möten i olika konstellationer för att diskutera ritningar, ekonomi, placeringar av ventilationsaggregat och allt annat från stort till smått.

Är du intresserad av lägenhet hos oss, så skicka ett mail till info@lagnobo.se och berätta lite om vem du är så kontaktar vi dig!

 

4 juli 2016 Geoteknisk undersökning

2016-07-04 12.39.342016-07-04 12.37.322016-07-04 12.37.56 2016-07-04 12.38.28

Idag kom Sweco och gjorde sin markundersökning. Eftersom huset ska byggas på gammal havsbotten behöver det pålas. Vi har tidigare gjort undersökningar av markkvalitén, men nu görs det mer specifikt för huset. Man borrar genom leran för att se hur långt det är till berg. Under huset är det runt 9 meter ner till berg på några ställen. Längre ut på marken är det ända upp till 16 meter till berg.

TROSA KONSTKUPP – REPRESENTERADE KONSTNÄRER