Lagnö Gård

cropped-cropped-lada.jpg
Lagnö Gård är beläget på en av Sveriges vackraste platser i Sörmland. Nära havet, nära skogen, nära åkrar och ängar, nära by och stad. Antalet som bor här varierar från år till år, just nu mellan 12 och 15 personer. Lagnö Gård i sin nuvarande form firade 2011 – 30 år. Då köptes gården för att skapa ett kollektivt boende med arbetsplatser och dagis.
Här har under åren ett tjugotal barn vuxit upp och en del människor kommit och gått, medan andra är kvar från starten. Här finns nu 7 boningshus, två lador, ett vandrarhem med filmverksamhet och en föräldrakooperativ förskola. Här finns också hästar, får, höns, hundar och katter. Här finns också ett stort antal människor som tycker det är viktigt med gemenskap, miljö, djur och natur, kultur, samhälle och politik, livets alla möjligheter och hur vi lever det. Lagnö Gård är idag en bostadsrättsförening.

Hur vill du bo?

Lagnö Gård har i en förstudie arbetat kring möjligheten att bygga ett hållbart seniorboende på landsbygden. Denna förstudie ligger till grund för Lagnö Bo projektet, som numera är ett gemenskapsboende för alla åldrar inte ett seniorboende. Det material vi tagit fram består av en entimmes film och en skriftlig dokumentation.

Den skriftliga dokumentationen kan du ladda ner i pdf-form här:     Hur vill du bo_Lagnö Seniorboende

Filmen Hur vill du bo? finns att beställa från Per Carleson, se kontaktuppgifter.

Utdrag ur filmen  Hur vill du bo? from Lagnö Gård on Vimeo.
Andra videor från projektet och från en studieresa i Hamburg kan du också se på denna sida: Lagnö Gård on Vimeo.

Mer om Lagnö Gard hittar du pa:

www.lagnögård.se

Spara