Innerväggen i vårt hästskoformade hus kommer att bestå av en 30 centimeter tjock lervägg. Den ena två våningar hög. Det är ett lite ovanligt bygge och mycket planering pågår, hållfasthetsdiskussioner, konstruktionslösningar, lerblandningsfunderingar.

Vi kommer passa på att lära oss och andra att bygga lerväggar, så därför har vi varit hos Siri Lundström, Genuine Green, i Hölö och tittat på hennes lerhus och diskuterat kursupplägg. Det är nämligen Siri som kommer att planera kursdelen av lerväggsbygget och hålla den tillsammans med andra vana lerväggsbyggare, kursstart blir lördag den 6 maj. Mer information om detta kommer inom kort.

http://www.genuinegreen.se/

Ovan är ett lerhus byggt med träkubb. På detaljbilden nedan ser man kubben skymta fram. Härligt med lerhus är möjligheten att skapa mjuka former.

2017-01-24-15-07-15

I kubbhuset är också innerväggar gjorda i lera. Här vacker dekorerad vägg mot dusch.

2017-01-24-15-08-32

Vi kommer framför allt att blanda leran med rörgravsgrus, men vi funderar på om delar av den ska bestå av lerstenar som vi gör själva. Leran kommer från vår egen mark.

2017-01-24-15-10-39

Vi ser fram emot en spännande maj-juni med lerväggskurser, volontärer från olika länder och spännande prat om ekologiskt byggande och olika former av bogemenskaper.

Håll utkik på hemsidan om kursdatum och information!

Spara